Over ons gemeenschapshuis

Kerkgebouw

In het gemeenschapshuis staat de koffie altijd klaar. De foyer is een gezellige ontmoetingsruimte waar je vrij binnen kunt lopen. Twee zalen bieden de mogelijkheid tot het organiseren van grote en kleine activiteiten. De grote zaal kent een groot podium voor theater, muziek, lezingen en andere bijeenkomsten. De Kerkzaal is een sfeervolle ruimte met een uitschuifbare tribune waar 200 personen kunnen zitten. Uitermate geschikt voor lezingen en seminars, maar ook voor recepties en netwerkbijeenkomsten. In MFA Hart van Hapert zijn de kleinere ruimtes geschikt voor vergaderingen.

De foyer is altijd open voor een kop koffie en een goed gesprek; de zalen bieden de mogelijkheden voor activiteiten. Bekijk hier enkele foto’s.

Bibliotheek de Kempen

Middenin het Hart van Hapert vind je de Bibliotheek, met een uitgebreide collectie (kinder)boeken. Je kunt hier e-books, luisterboeken en online tijdschriften lenen. Lid worden is gratis tot 18 jaar.

Bij Bibliotheek de Kempen worden inspirerende en leerzame activiteiten voor jong en oud georganiseerd. Kom eens langs bij een boekpresentatie, lezing, workshop, voorleesmoment of cursus. Iedereen is welkom bij deze activiteiten; je hoeft geen lid te zijn van de bibliotheek. Bibliotheek de Kempen helpt ook met taal- en digitale vaardigheden. Bijvoorbeeld met gratis computercursussen en informatiepunten van het DigiTaalhuis en het Informatiepunt Digitale overheid. 

www.bibliotheekdekempen.nl

MFA Hart

R.K. Parochie HH Apostelen Petrus en Paulus

“Wij willen het katholieke geloof positief en volledig uitdragen om een geestelijke familie voor alle leeftijden te zijn die warmte en ambitie uitstraalt en waarin, realistisch én hoopvol, meer mensen worden bereikt met de liefde van Jezus Christus.”

De Kerk staat in Hapert middenin de samenleving en heeft dus een plek in MFA Hart van Hapert. De Severinuskapel is dagelijks geopend van 08:00 – 20:00 uur en voor iedereen toegankelijk die stilte of gebed zoekt.

Elke zaterdag wordt om 17:30 uur de eucharistie gevierd in de kapel. Doop- of huwelijksvieringen zijn mogelijk, evenals (onder voorwaarden) kleine uitvaartdiensten.

www.parochiepetruspaulus.nl 

Het Palet

Basisschool Het Palet is een bruisende en innovatieve basisschool die deel uitmaakt van Onderwijsstichting KempenKind. Jaarlijks bezoeken tussen de 450 en 520 kinderen de school. Zij krijgen les in één van de vijf units. Binnen deze units werken de leerkrachten dagelijks intensief met elkaar samen om kwalitatief goed en betekenisvol onderwijs te realiseren. De verschillende talenten binnen het team worden hierbij optimaal benut.

Kinderen krijgen op Het Palet alle kans om hun talenten te ontdekken en ontwikkelen. Dit gebeurt bijvoorbeeld tijdens het thematisch werken. Het Palet is Cultuur Profielschool en besteedt daarom binnen de thema’s structureel aandacht aan kunst, cultuur, beeldende vorming, muziek en dans.

www.hetpalet.nl

 

MFA Hart

Nummereen Kinderopvang

Nummereen Kinderopvang biedt opvang voor kinderen van 0 tot 12 jaar. Kinderen van 0 tot 4 jaar kunnen terecht bij de dagopvang en voor kinderen in de basisschoolleeftijd is er buitenschoolse opvang. In de ochtend wordt een peuterprogramma aangeboden. Door de nauwe samenwerking met school en het op elkaar afstemmen van de werkwijzen, worden optimale ontwikkelkansen voor kinderen gecreëerd. Dat uit zich in praktische zin door bijvoorbeeld het samen met school vieren van feestdagen en thema’s gezamenlijk vormgeven. Dit zorgt ervoor dat peuters al bekend raken met school, waardoor de overgang naar groep één minder spannend is.

Een rondleiding of oriënterend gesprek is altijd mogelijk.

www.nummereen.com

 

D'Ouwe Pastorie

Een huis van vriendschap waar iedereen welkom is, ongeacht overtuiging of beperking. Een laagdrempelige plek voor senioren, mensen met een beperking of mensen die eenzaamheid ervaren en op zoek zijn naar ontmoeting en ontspanning. 

Seniorensteunpunt d’Ouwe Pastorie faciliteert activiteiten waarbij niemand uitgesloten wordt, waar iedereen zich welkom mag voelen. De vele vrijwilligers zetten zich belangeloos in voor een hechte gemeenschap. Het initiatief dat ooit begon om de doelgroep met elkaar te verbinden, is een groot succes gebleken. Dagelijks weten veel mensen de weg te vinden en ontmoeten ze elkaar, worden nieuwe contacten gelegd en activiteiten met elkaar gehouden. In nauwe samenwerking met Seniorenverenging Hapert is er één plek waar men zich thuis voelt: MFA Hart van Hapert.

www.deouwepastoriehapert.nl 

MFA Hart

Sporthal Eureka

Sporthal Eureka is de perfecte plek om jouw sportieve levensstijl te omarmen! Met moderne faciliteiten, een zaal van 24×44 meter en een breed scala aan activiteiten voor alle niveaus, is er voor ieder wat wils. Van badminton tot zaalvoetbal en alles daar tussenin: er zijn tal van activiteiten waar je bij kunt aansluiten. 

Verhuur van de sporthal aan verenigingen loopt via de gemeente (www.bladel.nl).
De sporthal huren voor incidentele activiteiten loopt via de beheerder van MFA Hart van Hapert (info@mfahapert.nl).

 

Meer lezen?

Lees het laatste nieuws over MFA Hart van Hapert en activiteiten op onze nieuwspagina!